perjantai 21. lokakuuta 2011

Berliini

Terveisiä Berliinistä! 
Käväistiin neljän päivän kaupunkilomalla ystävä pariskunnan kanssa. Kohteen valikoituminen oli monen mutkan ja jopa nopan heiton tulos, mutta vaikka hieman etukäteen epäileväinen olinkin, niin Berliini yllätti kyllä koko meidän porukan positiivisesti!! Tässä muutamia kuvia matkan varrelta. :)





100metriä hotellistamme oli menossa Oktoberfest ja eksyimmekin sinne kahtena iltana.. Tunnelma oli kyllä uskomattoman hyvä ja hauska!!
 


Kuvista moni on napattu liikkuvasta turistibussista, joten kuvien laatu saattaa olla hieman "tärähtänyt".











Olihan tätä rankempaakin historiaa, eikä edes kovin kaukaista, vielä pätkä näkyvissä.

Kaikin puolin käymisen arvoinen suurkaupunki!

Viime postauksen kommenteista iso kiitos, niitä jättäneille! Uusia lukijoitakin on tullut monta lisää, mistä tietysti olen myös kovasti iloinen.:)
Mukavaa viikonloppua kaikille täällä käyville! :)

17 kommenttia:

  1. UUUuuuh... Kaverit pyysivät meitä berliininreissulle helmikuussa, just niin kiva kun postasit kuvia sieltä!
    Näkemisen arvoinen kaupunki kuulemma!

    VastaaPoista
  2. Kivan näköinen kaupunki :) Just mieheni kanssa puhuin että olisi joskus kiva lähteä kans Berniinissä käymään kun siskoni oli siellä miehensä kanssa käymässä ja kehui kovasti kaupunkia. Oliko siellä kivoja sisustuskauppoja?

    Terveisin
    Jaana

    VastaaPoista
  3. oih ihania kuvia :O) Tekis mieli kans käydä saksassa :O) Suklaa kuvat, mums mums :p

    VastaaPoista
  4. Marika: Ehdottomasti näkemisen arvoinen! Kiva jos kuvista tykkäsit.

    Jaana: Me ehdittiin kyllä neljässä päivässä kiertää niiiiin pieni osa ja varsinaisia sisustuskauppoja en etsinyt, kun niin vaikeeta tuoda koneessa mitään isompaa. Yhdessä kävin ja ostin kaitaliinan.=)
    Lähinnää vaate ja kenkäkauppoja käytiin ja niitä oli loputtomasti!!
    Ihania kenkiä ja halpoja!! :)

    Minna: Kiitos. Herkkuja oli monenlaisia, nam! Noita kyseisiä kuvien herkkuja en maistanut, mutta herkullisilta näyttivät! :)

    VastaaPoista
  5. Berliini on loistava matkakohde. Saksassa asuessamme se oli vakiopaikka vierailla...aivan kaikkea laidasta laitaan löytyy!

    KaDeWe, "lännen tavaratalo", siellä on tarjontaa sisustuksesta syömiseen ja siltä väliltä. Euroopan suurin kauppakeskus löytyy Wittenbergplatzilta. Mielestäni Europa-Center tavaratalo Keisari Wilhelmin muistokirkon vieressä on vähän edullisempi, ehdottomasti käymisen arvoinen sekin. Sitten on Potsdamer Platz, Kurfürstendamm katu jne..ihanat leipomot, kahvilat, kirpputorit...
    Netissä lisää vaikka mitä idiksiä.
    (anteeksi Christina, että näin pitkästi kirjoitin..)

    VastaaPoista
  6. Tuonne mekin vielä joskus mennään!!:)

    VastaaPoista
  7. AnnaO: :)

    Vaahtera-Maria: Kiva kun olet löytänyt blogiini ja kiitos kommentista! Mukavaa, että laitoit vinkkejä muillekin lisää ja toivottavasti joskus tuonne vielä itsekin pääsen..=) Ehdottomasti kaikki saa tänne laittaa kokemuksiaan ja vinkkejä!! :)

    Niina: Kannattaa mennä, mukava kokemus! :)

    VastaaPoista
  8. Oi,sulla on ollut ihana reissu,kiva juttu! Tytär on käynyt Berliinissä useat kerrat ja aina kehuu, itse en ole kokenut sitä kaupunkia. Kuvasi kyllä alkavat houkutella...

    VastaaPoista
  9. Ihania kuvia. Heti tuli kaiho-olo...
    Ihan varmasti täytyy päästä uudelleen ja uudelleen. Eikä siltikään olisi nähnyt juuri mitään.
    Nuo kengät mitä sieltä ostettiin onkin aivan ihania paitsi, ettei niiden kanssa kannata mennä täällä kauppaan. Meillä on nyt kaupan hälyttimet ruvenneet piipittämään (onneksi aina kauppaan mentäessä :D) kun kenkiin on jäänyt hälyttimet aktiivisiksi. Niitä ei saa poistettuakaan, kun ne on piilotettu sinne liimattujen kengänpohjallisten alle. Pois niitä ei saa, kuin rikkomalla koko kengän :( Mutta onneksi ne saa aktivoitua pois päältä. Meille kyllä sanottiin, että ne voivat ruveta uudestaan toimimaan....

    VastaaPoista
  10. Ihanan näköistä:-)
    Mukavaa sunnuntaita<3

    VastaaPoista
  11. On varmasti ollut mukava reissu. Sitä ei usein tarvitse lähteä edes kovin kauas eikä pitkäksi aikaa, niin tuntuu jo lomalta ja saa hyvin ladattua akkuja. Itse olen käynyt useamman kerran Berliinissä ja tykkäsin kovasti. Nyt haaveilen täällä ihanista Baijerilaisista joulumarkkinoista, kun saisi vielä miehen puhuttua ympäri...:)

    VastaaPoista
  12. Hei!
    Missä päin kaupunkia nuo Oktoberfestit olivat? Entä mistä päin nuo muurin kuvat ovat?

    VastaaPoista
  13. Berliini on meilläkin listalla, ehkä ensi keväänä vois olla kiva tehdä reissu sinne. Hienoja kuvia, tykkään kovasti!

    VastaaPoista
  14. Riitta Sinikka: Kiva kaupunki kyllä oli, kannattaa käydä!

    Jossukka: Voi, niin totta! Matkakärpäsen purema on mahdoton juttu!! =) Ehtikö E jo sanoa mitä eilen bongasin?? =))
    Vai ostettiin me oikein säästökengät! Edulliset jo ostaessa ja lisää säästöä syntyy kun ei voi mennä kauppaan, kätevää!

    Arja: :)

    Salla: Totta! Pienikin pyrähdys jossakin, auttaa jaksamaan.
    Joo noita markkinoita mekin tuolla vähän kaipailtiin. Ovat kuulemma ihanat!!

    VastaaPoista
  15. Anonyymi: Hotellimme sijaitsi Aleksanderplats:lla ja siinä keskellä oli aukio (tori) jossa nämä olivat. Muurin kuva on napattu juuri siitä turistibussista, joita siellä liikkui taukoamatta ja 20e lipulla sai hypätä pois ja kyytiin kun siltä tuntui, kätevä tapa nähdä tuon kokoista kaupunkia! Tuo kohta kuitenkin oli ihan lähellä Checkpoint charlie:ta koska siinä jäimme pois.

    Maiju: Kiva jos tykkäsit! Berliini on varmaan paras juuri kevät-kesä-syksy aikaan. =)

    VastaaPoista
  16. Kävin noin vuosi sitten Berliinissä ja tein varmaan saman reitin bussin kyydissä, tuttua. Kaupunki yllätti täysin, kivoja paikkoja, musiikkia, shoppailua, hieno eläintarha keskellä kaupunkia,suunnittelen jo uutta matkaa sinne ensi syksyksi:)

    VastaaPoista