keskiviikko 27. lokakuuta 2010

YÖLLISIÄ HÖPINÖITÄ JA HAAVEILUJA

Illalla kun menin nukuttamaan lapsia, olin niin väsynyt, että iltasadun luettuani  päätin jäädä itsekin sinne lämpimien peittojen väliin..Aah, sitä tunnetta kun vain laiskana sai jäädä makaamaan..Yleensä meinaan jään yksin tänne heilumaan ja touhuilemaan tai sitten vähintään tänne koneelle roikkumaan ihaniin blogeihin. :)
No nyt kello on neljä ja tämä äiti on täällä täysin virkeänä! :)


Eilen illalla kävin ystäväni kanssa katsomassa yhtä wanhaa taloa. Mietin sitä koko illan. Tai oikeastaan kaksikin iltaa, siitä asti kun sen netistä näin.
Mikä saa ihmisen unelmoimaan vanhasta räyskästä jonka kattokin on vuotanut? Pinkopahvit pullottavat seinilla ja työtä riittääisi, jos ei ihan eläkeikään, niin ihan hirmuisesti kuitenkin!?!

Me ollaan miehen kanssa rempattu meille nyt kolme kotia ja rakennettu yksi alusta asti.
Luulisi siinä olevan riittämiin, mutta ei!  Meillä on nyt siis kokemusta kahden omakotitalon verran täysrempasta. Toinen oli pieni 1900 luvun alun talo jonka remontoimme ja jota laajensimme saunaosaston verran. Toinen rintamamiestalo, jonka remppasimme kokonaan.Sitä ennen yksi kerrostalokolmio koki täysrempan. Näiden jälkeen rakensimme tämän talon, jossa nyt asumme. Ja nyt väkisinkin etsiskelen myytäviä kohteista Wanhoja taloja. Niissä vaan on joku juttu, se tunnelma mitä ei uuteen saa..:)

Niin se eilinen talo..oli ihana (ja kamala..). Lasikuisti, lankkulattiat, kauniit vanhat ikkunat, upeat tulisijat ja vanhat jykevät puuovet. Tilaa!! Nämä niitä plussia.
Ja sitten miinukset. Joku oli rempannut sauna ja kodinhoitotilat aivan liian moderneiksi. Katto ja ainakin osa ikkunoista olisi pitänyt heti vaihtaa. Katto oli vuotanut vuosien aikana...
Talo vaatisi täydellisen remontin ja nielisi paljon rahaa. 
Mutta ihanan kodin joku siitä saa! Me emme. :)
Minä siis jatkan haaveilua ja etsimistä! Katsotaan. Mitään pakkoa ei ole. Viihdymme tässä, mutta katsotaan mitä tulevaisuus tuo..:)
Nyt taidan kömpiä takaisin poikien viereen nukkumaan, ettei mene huominen ihan torkkuessa. :)
 
Olen saanut taas ilokseni pari uutta lukijaa, joista olen iloinen, Tervetuloa!!
Kiitos myös kaikille viime postaukseen kommentoineille!

13 kommenttia:

  1. Huomenta!

    Heräsin jo viideltä täysin virkeänä, vaikka on loma ja saisi nukkua, ihan hassua, koska kyllä taas ensi viikolla väsyttää, kun kello soittaa?

    Voi, että kun tiedän tuon tunteen - niissä wanhoissa taloissa on vain se jokin. Niissä kaikki on jotenkin kohdillaan. Lankut lattioissa, tilavat korkea huoneet, aivan kaikki. Ja usein vielä pihapiirit ovat ihanan uniikkeja vanhoine rakennuksineen.

    Sitä tunnelmaa ei vain tosiaan saa uusiin taloihin. Onnea etsintään, eihän sitä koskaan tiedä mikä ihanuus sitä vastaan tulee. Ja teillä ainakin on kokemusta remontoinnista ja rakentamisesta.

    Mukavaa keskiviikkoa!!!

    VastaaPoista
  2. haaveita pitää olla ja tuolla remppataidolla ne on helppo toteuttaa...
    ettei elämä ole liian helppoa:):)

    hih, tosin en vaihtaisi kaunista
    taloanne mihinkään!
    aamuterkut
    päivi

    VastaaPoista
  3. Niinpä, wanhat talot ovat ihania <3. Ja isoja ?-merkkejä täynnä ostettaessa. Sitä kun ei aina tiedä mitä paljastuu. Mutta Se Fiilis mikä niissä on.. Muista että teillä on kaunis ja tunnelmallinen koti jo nyt. Tosin tiedän ja ymmärrän haaveilusi. Näissä kohdin maltti on vissiin valttia, hankalaahan se on eikä kovin kivaakaan.

    Ihana kuva, tykkäsin hirmuisesti. Tosi kaunis. Meinasinkin ehdottaa sulle kimppatilausta H&M homesta, mutta sulla on hiiri jo tehnyt ainakin yhden klikkauksen sinne:)

    Kaunista ja aurinkoista kirpakkaista pakkasaamua teille.

    VastaaPoista
  4. Käyn myös katselemassa wanhoja myytäviä taloja netissä, vaikka omassa on ihan riittävästi haavetta loppuelämäksi :)
    Niissä vaan on sitä tunnelmaa, mitä uusista ei löydy...vaikkakin välillä uusien talojen hyvät puolet olisivatkin ihan kivoja, kuten tasainen lämpö ja selkeet, helposti siivottavat pinnat ;)

    Mukavaa viikon jatkoa!

    VastaaPoista
  5. Niimpä niin... kuulostavat NIIN tutuilta nuo haaveesi, täällä muistelen kaiholla entistä kotia, vetoisia lankkulattioita ja lasikuisteja... sellasta se on. ;)

    VastaaPoista
  6. Voi sulla on niin kaunis koti että miten malttaisit sen jättää...vaikka ainahan sitä tekisi mieli itse kunkin ottaa uusia "projekteja" ja on kyllä totta, että uuteen ei saa vanhan talon tunnelmaa...

    VastaaPoista
  7. Voi kuullostaapa tutulta..täällä juuri tänään miehen kanssa selailtiin netisä vanhoja taloja..niissä todellakin on se joku ihana tunnelma vaikka työmaata olisi kovasti! Ollan mietititty, että olisi ihana hankkia joku kiva vanha kohde ja tehdä siittä kesäkoti..Haaveitahan aina pitää olla vai mitä :) ihana tunnelma kuvassasi!

    VastaaPoista
  8. Kaunis kuva :)
    Vanhat talot ovat niin ihania, niillä on oma tarinansa kerrottavana. Jokainen naarmu ja kolhu kertoo talossa eletystä elämästä, niissä on ihan oma tunnelmansa ♥

    VastaaPoista
  9. Voi kuinka kivasti olette kommentoineet, kiitos teille kaikille!
    Nämä vanhat talotkin ovat varmaan aihe, joille löytyy mielipiteitä puolesta ja vastaan..
    Itsekin muistan vanhassa talossa kironneeni joskus putkia, kylmiä lattioita tai joskus jääkylmää lasikuistia talvipakkasella...=)
    Nyt se kaikki on kultaantunut muistoissa.
    Mutta silti, se tunnelma!! =)

    VastaaPoista
  10. Ihanat nuo numerolasi purkit!
    Olen samaa mieltä vanhoista taloista, niiden henki on ihan oma juttunsa. Mutta se remonttimäärä ei ole meidän perhettä varten, ja varsinkaan minua: "kaikki,tänne,nyt" -varten :/
    -harmi!

    VastaaPoista
  11. Voi miten ihanaa olisi edes omistaa oma koti joskus <3 =) Hiukan kade tuosta ruskeasta sohvan päällisestä täällä =))))))))))
    Ihanaista viikonloppua sinne <3

    VastaaPoista
  12. Teilläpä onkin vaiherikas talohistoria jo ennestään! Ja mikäpä siinä jos noita taitoja löytyy :)

    Itsekkin haaveilen aina vaan vanhasta talosta, vaikka olen läheltä seuraillut veljeni perheen remontteja, eikä se aina ole ruusuilla tanssimista.

    Mutta teillä on kyllä nytkin valtavan ihana talo! Ymmärrän silti tunteesi ;)

    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  13. Kiitos kommentistasi! Minäkin täällä yön tunteina haaveilen... tulin heti vastavierailulle blogiisi ja en ensin oikein käsittänyt että haaveilet vanhasta talosta ja kotisi on niin kaunis, minulla vain on sama juttu. Asumme uudessa talossa minkä olemme rakentaneet ja välillä mietin vanhaa taloa niin että sydämeen ottaa... Löysin muutenkin kodistasi paljon samoja juttuja kuin minulla on...sukulaissieluja:) Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista