lauantai 16. heinäkuuta 2011

Italy

Hei vaan, pitkästä aikaa! Ihanat kaksi viikkoa Italiassa takana. Puolen yön aikaan eilen tultiin kotiin. Reissu oli kaikinpuolin ihana ja onnistunut. Haikein mielin  jätimme upeat Italian maisemat, ilmaston ja ihanan lomahuvilan taaksemme. (Huh, tulipas nyt tuota ihanaa sanaa, mutta kun kaikki vaan oli niin i.... =)
...paitsi aivan hirvittävä ukkosmyrsky, heti kun saavuimme kylään jossa asuimme. En ole koskaan kokenut vastaavaa. Kuvista ei näy, miten musta taivas oli ja kuinka vettä tuli ihan seinämänä alas. Ukkonen jyrisi todella lujaa ja salamat iskivät taivaalla ihan yläpuolella. Siestan vuoksi lähes kaikki kylässä oli suljettu, paitsi paikallinen baari, jonne hakeuduimme paikallisen miesväestön kanssa ihmettelemään rajuilmaa. Tai oikeastaan nuo paikalliset ihmettelivät meitä turisteja selvästi, paljon enemmän.



Kylä oli todella pieni ja kaunis kuin mikä. Ihan satukirjamaiset maisemat levittäytyivät ympärillä. Kylän pienen ruokapuodin kautta lähdimme huvilalle katsomaan, mitä olimme varanneet. Eikä tosiaan tuottanut pettymystä! 
Tässä kuvia villan pihalta ja altaalta.


   

Naapurissa oli eläimiä, joita meidän lapset hihkuen kävivät syöttämässä.Oli kukkoa, kanaa, lammasta, pässiä, hanhea, vuohia, hevosia.....


Meillä oli vuokra-autot ja kolusimme niin pienet lähikylät kuin vähän suuremmatkin, Toscana  - Firenze - Rooma. Matkan varren Outletit tietysti olivat meidän naisten listalla, aika korkealla. 
Maisemien lisäksi nautimme hyvästä ruoasta, mukavasta seurasta, uimisesta ja lasten riemusta... ennen kaikkea paikan rauhasta. Oli aika luxusta tuo oma huvila. (eipähän tarvinnut laittaa aamulla herätyskelloa soimaan, saadakseen aurinkotuolin varattua..) =))
Kaksi viikkoa kului kyllä aivan liian nopeasti ja osa sydämestni jäi kyllä Italiaan! 


Olen ollut täydellisessä blogikatkoksessa reilun kaksi viikkoa, huh. Tarkemmin ajateltuna siis hyvä, että nyt sataa ja voin hyvillä mielin tehdä blogikierrosta. S.posteja oli tullut ja vastaan niihin pian.


Mukavaa illan ja viikonlopun jatkoa kaikille tänne kurkkaaville!

14 kommenttia:

  1. Kieltämättä vuokra-autolla pääsee paikkoihin, joihin muuten ei eksyisi. Samalla näkee turistirysistä kaukana olevaa todellisuutta, oikeita ihmisiä ja todellista Italiaa. Varmasti upea matka...:)

    VastaaPoista
  2. Heippa ja tervetuloa kotiin! Voih, matkanne on taatusti ollut ihana, kuvistakin sen voi jo oikein aistia. Täällä on ollut aika tyhmät ilmat, mutta ensi viikoksi luvassa parempaa. Mäkin olisin hyvin voinut jäädä Kreikkaan ;) Ihanaa (hih) vkonlopun jatkoa!

    VastaaPoista
  3. Aivan ihania maisemia! Varmasti ollut antoisa matka.
    Hanni/Polkadot

    VastaaPoista
  4. Moi,
    Tervetuloa kotiin. Hienoa että lomanne Italiassa meni hyvin. Ukkonen ei edes pienempänä versiona kuulu suosikkeihini. Ihanalta paikalta vaikutti tuo huvilanne ympäristöineen. Kaunista<3

    Annika

    VastaaPoista
  5. Haaveissa myös päästä joskus Italiaan vastaavalle reissulle, sitä odotellessa...

    ...mukavaa viikonlopun jatkoa!

    -Tuija-
    mokkitie.blogspot.com

    ps. En pääse kommnetoimaan google-tililläni...

    VastaaPoista
  6. Pitsit sekaisin: Totta. Näimme paljon ja paljon olisi jäänyt ilman autoa näkemättä.

    Terhi: Kiitos. Kreikka on mun toinen lemppari, ihana!!
    Täytyykin poiketa kurkkimaan mahd. postaustasi.=)

    Hanni: Tuo luonnon kauneus tuolla on tosiaan aivan mieletöntä! :)

    Annika: Kiitos ja toivottavasti jo pian ehditään tavata! :) Joo ja tuo ukonilma oli kyllä suomessa kokemiini x 10! Toisaalta siellä ikivanhojen talojen seassa tunsi ihmeellistä levollisuutta. Ajattelin, että jos eivät näitä ennen ole salamat tuhonneet, niin ehkä selviämme nytkin, heh..=)

    Tuija: Suosittelen niin hienoa oli! :)

    VastaaPoista
  7. Hej ! Teillähän on ollut aivan mahtava loma.
    Kiitos vielä kerran peilistä. Sopii mainiosti meille.
    Käy kurkkaamassa blogistani ..
    Kraam
    Sanne

    VastaaPoista
  8. Ihania kuvia! Italia on aivan mahtava maa. Olen itsekin jo useamman kerran käynyt ja syksyllä uudestaan.

    VastaaPoista
  9. Sanne: Hienoa, että tuli ehjänä perille. Tulen katsomaan miltä näyttää. =)

    Elmiira: Italia on IHANA! Olen aiemmin käynyt Gardalla ja Venetsiassa. Taaskaan ei pettänyt! =)

    VastaaPoista
  10. Heissan!
    Aivan ihana tunnelma huokuu noista kuvista...
    Meillä on ollut suunnitelmissa ostaa keski.italiasta oma huvila jo pari vuotta..saas nähdä miten käy...saako mies firman myytyä..oltaisiin sitten talvet kait siellä??
    Ihanaa,että matka oli onnistunut..kyllä italia on ihana maa..
    Terkuin,
    Marika Valkoista&Rustiikkia blogista...en pääse kirjautumaan=(

    VastaaPoista
  11. Marika: Jestas kuinka ihana suunnitelma! Jos olis varaa, niin ostaisin vaikka heti. :) Mä tuun sitten teille kylään, heh! =D Italia on ihana!!

    VastaaPoista
  12. Miten IHANIA ;) kuvia ja reissunne kuulostaa kovin onnistuneelta. Missä päin olitte, mistä varasitte, paljon maksoi yms yms yms?? t. matkakuumetta poteva

    VastaaPoista
  13. Tiina: Onnistunut oli ja ihania muistoja jäi! :)
    Olimme Roomasta 70km päässä, Umbriassa.
    Huvila varattiin Homeawyn:n kautta. Hintahaitari tooodella laaja, mutta kannaattaa olla suht ajoissa liikkeellä jos jotain tiettyä viikkoa haluaa. Mekin olisimme halunneet alunperin Caprin alueelle, mutta jo alkuvuodesta oli kaikki viikot varattuna. (toki n.15 000 eurolla, olisi kivoja linnoja viikoksi löytynyt!!) =)
    Tämä meidän maksoi 3150/ 2vko. Mutta pienempiä asuntoja esim. syksyn viikkoihin löysin eilen n.500e/vko. (ai miksikö eilen tutkailin sivuja???) =)
    Haaveilua, haaveilua..=)
    Lentojahan saa nykyisin kivaan hintaan. Itse lensimme RyanAir:lla ja poika lensi kaverin kanssa NorvegianAir:lla. Oliskohan ollut n.200e luokkaa per lento.. Auton vuokrausta suosittelen. Tosiaan aivan ihastuttavia pikkukyliä ja teitä, joita ei turitibussissa tule nähtyä. =)

    VastaaPoista
  14. Ja sitten vielä ihmetellään, miksi me täällä pohjolassa ollaan synkkää ja sairastelevaa kansaa- kyllä vain mieli kohenisi ja ainakin masikset loppuis jos tuollaisissa olosuhteissa asuttaisiin...... ;)

    VastaaPoista