lauantai 6. huhtikuuta 2013

Lauantai kattaus

Aamuiselta kauppareissulta kotiutin ihanat AmandaB: n lasipullot. Ovat kattauksessa aika kivat, kun jokainen ruokailija saa omansa. Kiedoin jokaisen pullon ympäri juuttinarua ja helmihyasintin nupun. Mietin katettuani, miksi ihmeessä teen sen niin harvoin. Yleensä vaan lautaset ja lasit, sekä muut tarpeelliset pöytään ja syömään. Kyllä oikeasti kaunis kattaus on jo nautinto sinänsä. Tietysti hyvä ruoka kruunaa sen!

Nälkäisen perheen pelatessa jalkapalloa pihalla, minä tein ruuan ja katoin pöydän. Juuri kun sain pöydän kuntoon, alkoi aurinko tietysti paistaa suoraan pöytään ja ekat kuvat valottui. Kun kuvat oli sitten otettu ja aloimme syömään, huomasin että jotain melko oleellista jäi kiireessä pois pöydästä. Onneksi huomasin ajoissa, jottei tarvinnut sormin syödä. ;)



 Meiltä löytyi tänään pöydästä kiinaalaistyyppistä nuudelikanaa. Nam, on muuten hyvää!
 



 Juomana raikas vesi
 


   Olisi kiva kuulla, katetaanko teillä ihan oman perheen kesken ruokaillessa? Vai milloin?

                                                        Viikonlopun jatkoja! :)

27 kommenttia:

  1. Kyllä tuohon olisi ilo istahtaa...hyvää ruokaa ja kaunista silmille!

    VastaaPoista
  2. Kiitos Ansku. Pitänee alkaa useimmin nähdä vaivaa kattauksessa. :)

    VastaaPoista
  3. Kaunis kattaus! Me syödään miehen kanssa molemmat omia aikojamme omia ruokiamme, joten eipä meillä kateta juuri koskaan. Jouluna ehkä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Niin kiireessä ja eri aikatauluilla tosiaan helposti syödäänkin kuka milloinkin, eikä sitä ainakaan itselleen yksin syödessä viitsi paljon kattailla.:)

      Poista
  4. Ihana kattaus:) minä pyrin kattamaan kauniisti pöydän aina viikonloppuisin

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo onkin kiva tapa, kun viikonloppuisin sitä aikaa on kuitenkin vähän enemmän.:)

      Poista
  5. Mikä ihana kattaus <3 Teillä on niin kovin kaunista <2

    VastaaPoista
  6. Todella kaunis kattaus, suloiset vesipullot :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitän. Vesipullot olivat aikas kivat ja kovasti myös lasten mieleen. :)

      Poista
  7. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  8. Kaunis! Kuule, juuri tänään lauantaina katoin pöydän aivan erityisen kivasti: pojan ystävä muutti takaisin vuoden New Yorkin -seikkailun jälkeen ja halusin, että hän tuntee olonsa aivan erityiseksi. Kuten me kaikki. Ruokana pastaa ja lihapullia :) Hyvin maistui ja pöytä oli kaunis. Ehkä siitä ei kukaan muu nauttinut niin kuin minä sitä kattaessani, mutta tulipa hyvä mieli.

    Ja seuraavaksi hankintaan henkilökohtaiset vesipullot!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Teillähän on ollut siellä juhlan tuntua. Vuosi on pitkä aika odottaa ystävää. Ihana huomioida häntä ja varmaan hänkin kattauksen huomasi.
      Meidän pojat olivat ihan otettuja vesipulloistaan."Äiti onko tää mun ihan oma pullo?" ja pieninkin sanoi, onpa kaunista, kun tuli pöytään. =D

      Poista
  9. Onpa kaunis kattaus♥ ja ihant astiat! Aina katan mäkin jonkun verran. Liina, tabletit, lautaset ja lasit (sekä välineet ;) paikoilleen, yms. Viikonloppusin voi olla kukkiakin pöydässä :)

    Mukavaa sunnuntain jatkoa, nautitaan lumisateesta ;) (Voi KÖKKÖ!)

    VastaaPoista
  10. Kiitos. Meilläkin melkein aina kukkia löytyy, mutta tosiaan kattaukseen pitää alkaa nähdä vähän enemmän vaivaa. :)

    No äläs muuta sano, aika kurjaa oli aamulla huomata maailma harmaana ja lumipyryssä, vaikka tiedossa lumisateen mahdollisuus olikin. No, nyt ne lumet varmaan lähtee kohinalla.Toivotaan niin! =D

    VastaaPoista
  11. hei, ihanan raikas kattaus :) Vähällä vaivalla saa kyllä kivan näköistä ja kyllä se kaikkia ilahduttaa kun on nätisti katettu. :)
    Täällä meillä ainakin yritän mahd. usein kattaa nätisti.. :)
    mukavaa illanjatkoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä ja minäkin lupaan yrittää kattaa useammin, edes viikonloppuisin.:)
      Kiitos kommentista!

      Poista
  12. Kaunis kattaus ja pullot on kyllä ihanat:)

    VastaaPoista
  13. Arkena meillä syödään miehen kanssa ihan eri aikaan ja mä yleensä syön sohvalla katsoen netistä Salkkareita tai tehden työjuttuja yms. samalla, joten ei mitään hienoa. Meidän vanhemmat asuu samassa talonyhtiössä (tosin onneksi eri päässä), joten peri Espanjalaiseen tapaan meillä syödään perhepäivällinen/illallinen sunnuntaisin yhdessä ja jos ei mennä ravintolaan, on se useimmiten meillä ja silloin on kiva laittaa pöytä koreaksi vaikka ruoka olisikin muuta kuin gourmeeta, koska tiedän vanhempieni sitä arvostavan. Miehen mielestä pöydässä kaikki "horsmat" sun muut on vaan tiellä...huokaus.. =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onpa ihana tapa tuo Espanjalainen perhepäivällinen! Tuleehan sinun sitten siinä, aika usein katettuakin kauniisti. Joo, eipä sitä oikein pelkästään itselleen viitsi nähdä kattauksen vaivaa.:)
      Niin miehen ajattelutapa tuo "horsmat", hih!

      Poista
  14. voi ei jaksa, pakolliset aina kiirussa! ehkä vielä joskus! ihana kattaus :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta ja sinulla sitä tekemistä monen lapsen kanssa riittää monin verroin. Joskus sitten =D

      Poista
  15. Ihana kattaus todellakin ja koko koti myös! :) Mistä olet löytänyt nuo ihanat pullot? Sopivat kattaukseen mitä parhaimmin ja ovat näemmä sopivan kokoisia yhtä ruokailijaa kohti. Tahtoisi myös... :)

    Helena

    VastaaPoista
  16. Kiitos Helena kommentistasi. Pullot ovat AmandaB:n eli heidän jälleenmyyjiltään, tai sitten heillähän on myös se nettikauppa. Omani ostin Kodin Ykkösestä (Turussa menossa tällä hetkellä muuttomyynti, joten olivat vielä -50%. Alle 2e/per pullo jäi hintaa).

    VastaaPoista