maanantai 24. kesäkuuta 2013

Pihalla puuhailua

Juhannuskin sitten meni. Jaa että mitä tehtiin? Me oltiin ihan vaan kotona ja nautittiin rauhasta, kiireettömyydestä, herkullisesta ruoasta ja tehtiin taas vähän rästihommia pois. Niitä mitä omakotitalossa aina riittää. Mukava puuhailu ja kauniit ilmat saivat ajan rientämään vähän turhankin nopeasti.


Kuvassa näkyy meidän takapihan sisäänkäynti. Tässä näkyy myös hyvin alkukesän terassin öljyämisen tulos. Laudat oli siis sellaiset vaaleeksi haalenneet painekyllästetyt ja pienen pohdinnan jälkeen saivat tuollaisen keloharmaan öljy käsittelyn. Tykkään tuloksesta ihan hirveen paljon. Minusta tuo jotenkin toi ryhtiä koko taloon. Itse asiassa huomasin vasta, että tässä kuvassa, ihan kuvan yläreunassa kulkeva lauta on vielä vailla öljyä, joten siitä näkee eron nykyiseen. Parvekkeen mies öljysi eilen, mutta sekin tarvitsee vielä toisen käsittelyn.


  Tällaiset ruukut bongasin yhdestä blogista ja nämä oli juuri kuin meille tehty. Olivat vielä alessakin, joten kotiutin heti kaksi. Melkoisen isot ja painavat, mutta tykkään. 


Oikein ihanaa alkavaa viikkoa kaikille lomailijoille ja lomattomille. Nautitaan kesästä! :)

22 kommenttia:

 1. Kaunis talo! Harmaa sopii erinomaisesti talon väritykseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Onneksi nykyisin on noita värillisiäkin saatavana. :)

   Poista
 2. I-H-A-N-A!!!
  Mietin samaa väritystä meidänkin terassille, mutta tuo harmaa on loppu ja mustaa olis jäljellä terassin verran. Teillä kyllä se mustakin näytti hyvältä....:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!! =D
   No se musta on myös tosi kiva! Nuo kalusteet on just sillä mustalla, viime vuonna vedetty. Vedä sillä, jos sulla sitä on jäljellä. Varmaan tulee kiva!

   Poista
 3. Sopii tuo harmaa hyvin kauniiseen taloonne ! Tosiaan omakotiasujalla on aina jotain puuhaa, mutta mukavaahan se on kun ei ota niistä stressiä ;) Ihania kesäpäiviä sinulle ♥

  VastaaPoista
 4. Kiitos Riitta. Totta, välillä vaan meinaa stressi pukata, kun tuntuu että tekemättömien töiden lista vaan kasvaa ja kasvaa. Pitäisi oppia ottamaan rennommin. Eikä sitä oikeasti osaisi edes ilman tällaisia puuhasteluja elää. :)
  Ihanaa kesää myös sinulle!

  VastaaPoista
 5. Tosi hyvännäköinen tuo harmaa väri, sopii kauniisti taloonne, muutenkin ihanan näköinen terassi :)

  VastaaPoista
 6. Aivan ihanan näköista ja nuo ruukut olisivat kyllä minunkin mieleen..saanko kysyä mistä ne ostit? Valkoiset kukat sopivat siihen loistavasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruukut on Jyskistä ja hintakaan ei ollut paha Kiitos! :)

   Poista
 7. Hei!

  Olen aloittelemassa terassin käsittelyä, harmaaksi :)
  Tuo teidän väritys näyttää todella hyvältä, ei ollenkaan liian tumma.
  Itseäni on arveluttanut juurikin värin tummuus ja siksi utelenkin, että onko tuo käyttämänne öljy ollut valmiiksi sävytetty vai oletteko valinneet sävyn itse?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei!
   Öljy on Tikkurilan Valtti (perinteinen, ei vesiohenteinen) ja sävy Keloharmaa. Tuota sävyä pohdittiin mekin, mutta kun nähtiin tästä mallipala, niin todettiin meille niin hyväksi sävyksi, että päädyttiin tähän. Myös lopputulos on meistä onnistunut.

   Poista
 8. Harmaa sopii tosi hienosti portaille. Itse olen katsellut mustaa öljyä himoiten. Mietityttää vaan, että näkyykö siinä heti kaikki pöly ja lika. Harmaan kanssa ei varmaan sitä ongelmaa ole. Tuo voisi olla meillekin vaihtoehto. Todella kaunis sävy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nuo meidän kalusteet on käsitelty viime vuonna mustalla öljyllä. Kaunis on minusta mustakin!
   Me saatiin sillon pahimpaan siitepöly aikaan tuo kuisti öljyttyä ja kyllä siinä näkyi aika hyvin siitepöly, joten mustassa varmaan vielä enemmän. Toisaalta tuo öljy teki kyllä puuhun helposti käsiteltävän pinnan, sillä vesi vain helmeilee siinä. Moppasin vaan kuistin nihkeällä ja lähti puhtaaksi. :)

   Poista
 9. Kelpaa kelpaa, kyllä kelpaa <3

  VastaaPoista
 10. Ihana tuo terassin harmaa sävy:)
  Muutenkin kaunis talo:)

  VastaaPoista
 11. Moikkelis pitkästä pitkästä aikaa :)
  Samalla liemellä on myös meidän tertsin lattia sudittu, ja hyvälle näyttää !
  On ollut todella suosittua, kaupoista alkaa loppumaan tältä kesältä.
  Ihanaa kesää teille !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No moikkamoi! Kiva kuulla sinustakin pitkästä aikaa :)
   Toi on kyllä hyvä sävy ja hyvä se oli sutiakin. Pitääkin lähteä sitten nopsasti kauppaan metsästämään öljyä. Meillä meinaan vielä muutamaan pikku kohteeseen tarvitaan.
   Ihanaa kesää myös teille!

   Poista
 12. Ihanan hulppea ja kutsuva terassi! Jäin blogisi lukijaksi, tervetuloa vastavierailulle piipahtamaan: http://tarja-snowland.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 13. Voi mikä ihana blogi! Löysin tän juuri, ja heti tarvii liittyä kyllä lukijaksi. Nuo terassilaudat näyttää kyllä hyvältä! Itsekin on just mietitty, minkälainen lattia meen lasiterassille tulis. Tuo vois olla hyvä vaihtis... Teillä on kyllä niin kaunista muutenkin!

  VastaaPoista