perjantai 30. elokuuta 2013

Kasvun ihmeitä

Kyllä se vaan on pakko allkaa taipua siihen, että ihana aurinkoinen kesä alkaa olla ohi ja syksy saapuu. Muutaman kuvan laitan tähän meidän kesän yksistä ilonaiheista!
Nämä jaksavat vetää aina tuonne pihalle kiertelemään ja kamerankin kanssa zoomailemaan. En todellakaan ole mikään puutarhuri, kuten jo olen tainnut useaan otteeseen kertoakin. Jotain pientä kuitenkin olen onnistunut tänne saada kasvamaan. Ehkä juuri siksi koen noista niin valtavan suurta iloa!

Viime kesänä istuttamani Hortensia, joka aloittanut vasta kukintansa.
Minä olen löytänyt Hortensian vasta viime kesänä, niin ulos kuin leikkookukaksikin. En ole ennen sitä huomannut millään lailla, vaikka se on mitä upein noine satoine ja tuhansine pienine kukkineen. :)
 
Nämä hennon vaaleanpunaisena kukkivat ruusut, ovat myös kauniita. Viime vuonna nämäkin istutin ja ovat lähteneet myös kivasti kasvuun. Osaisiko joku muuten kertoa, pitääkö nämä suojata talveksi jotenkin? Ovat meinaan aika isojakin nuo puskat osittain. Leikataanko nämä taas keväällä alas? 
 


Tuoksuherneen siemenet heitin vähän myöhään multaan, mutta kyllä sieltä jotain on ylös kasvanut. Tuoksu on vallan hurmaava! :) Näitä ensi kesänä paljon lisää..


 Mutta ihan paras kaikista, Aaronin koulusta saama kurkun siemen, josta on kasvanut komea kasvi. Tämän parin sentin mittaisen taimen poika toi kotiin ekaluokan viimeisinä päivinä. Ensin se oli viikon pari sisällä ja meinas jo kuollakin, hups.
Sitten vietiin se ulos ja istutettiin tuohon sinkkiastiaan. Enpä uskonut siitä mitään kasvavan, mutta väärässä olin. Kuva ei ole ihan uusi ja kurkku on ainakin puoli metriä nyt pidempi. Satoakin tuo on tuottanut monen monta herkullisen hyvää kurkkua. Lapset ovat olleet ihan innoissaan tästä, sillä mikä voisikaan olla parempaa kuin itse rakkaudella kasvatettu! Hieno idea koulusta!! Näitä tulee myös aivan varmasti lisää ensi vuonna..
Kesäkukat alkavatkin ihan järjestäin olla aika entisen näköisiä ja taitaa olla ihan omaa vikaa, kun on tuo kastelu taas vähän jäänyt. Miten sitä aina kesän alussa niin innokkaasti kulkeekin kastelemassa ja lannoittamassa, mutta kesän edetessä sitten homma hiipuu. Syysistutukset ei silti vielä nappaa yhtään!
Mulla onkin enää ensi viikon alussa 2pv töitä ja sitten pari viikkoa lomaa, jee! :)

IHANAISTA VIIKONLOPPUA KAIKILLE, MOIKKA MOI!
 

4 kommenttia:

 1. Syys(?)hortensia on kyllä kaunis! Ihanat kukkapallot.

  Ruusun talvisuojaus riippuu paljon lajista, pelkän kukan perusteella en ainakaan minä näin noviisina osaa sanoa, mikä ruusu on kyseessä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on varmaan just sitä syyslajiketta, kun vasta kukkii. Niin kauniit nuo kukkatertut!

   Poista
 2. Ihania hortensioita ja vielä näin loppukesästä.Minä olen alkanut seurata vasta äskettäin blogiasi ja olen ihastellut kovasti tuota teidän olkkarin sohvapöytää. Saanko kysyä, mistä olette sellaisen ihanuuden löytäneet?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti ja kiva kun olet blogini löytänyt. Pöytä on ostettu Cobellosta. (myymälät löytyy hesasta ja vantaalta)

   Poista