sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Terveisiä Italiasta

Se on sitten lomat lomailtu tältä kesää vai pitäisikö sanoa syksyä. ;)
Jo keväällä varattiin lennot ja huvila ja kohteeksi valikoitui jälleen yhteistuumin Italia. Meidän perheen suosikki kohde, hyväksi todettu lomailuun myös lasten kanssa. Juuri Roomaan saavuttu. Ajoimme lentokentältä junalla kätevästi suoraan hotellin nurkille ja kävimme viemässä matkalaukut hotellihuoneeseen. Sitten nopeasti ravintolaan, sillä lentokoneen leipien jälkeen jokaisella oli jo melkoinen nälkä. 
Aikaa ei haluttu yhtään tuhlata, joten nopeasti lähdettiin Rooman upeiden nähtävyyksien pariin. Liikkuminen Roomassa on metrolla erittäin kätevää, nopeaa ja edullista. Colosseum on kyllä mahtava! Kävimme kaksi vuotta sitten täällä ja silloin Aaronin ollessa 6v, ei juuri historia kiinnostanut, mutta nyt tokaluokkalaisen silmät ihan paloivat ihastuksesta ja kysymyksiä sateli. :)

Italialaista jäätelöä ei voita mikään! Ihan mielettömän herkullista ja tätä syötiin paaaaljon! =D Ikävä etten saanut otettua kuvaa ruuhkan vuoksi niin, että olisi koko valikoima näkynyt, sillä tuossa vain 1/3 valikoimasta.


 Ai oliko hyvää? =D


Roomassa oltiin siis kaksi päivää ja kyllä siinä jonkun verran ehtii näkemään. Kävelykilometrejä tuli ihan hirvittävästi!! Täytyy kyllä sen verran kehasta poikia, että ihan käsittämättömän reippaita matkalaisia ovat. Kauniisti ja kiukuttelematta kävelivät roomaa ristiin rastiin. Omatkin jalat olivat jo koetuksella, mutta pojat vaan jaksoivat. 
Puolen yön jälkeen hotellille ja nopsasti suihkun kautta nukkumaan ja kyllä maistui uni kaikille!

Seuraavana päivänä sitten kierreltiin vielä Roomaa, kunnes iltapäivällä saapui matkaseurueen kone ja haettiin vuokra-autot ja suunnattiin kohti Umbriaa ja omaa lomahuvilaa. Kirjoittelen siitä lisää seuraavassa postauksessa.

:)


 

12 kommenttia:

 1. Hei vain, kylläpäs Rooma näyttää mielenkiintoiselta kaupungilta,olispa ihanaa päästä joskus käymään siellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, suosittelen kyllä ehdottomasti. Mielenkiintoinen ja nähtävää riittää!

   Poista
 2. Rooma on ihana kaupunki ja siellä on todella paljon nähtävää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nähtävää tuolla upeassa kaupungissa kyllä riittää

   Poista
 3. Rooma on todella kaunis kaupunki. Upeita kuvia ja Italialainen jäätelö parasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on ja koko Italia jaksaa ihastuttaa! :) Kiitos

   Poista
 4. Heippa! Mekin olimme tänä kesänä Roomassa 4 päivää ja viikko Toscanassa. Meillä tuli käveltyä Roomassa välimatkat ja kyllä jalat huusi hoosiannaa! Joka päivä n. 20 km ja hellettä +35. Kovasti ihmettelin minäkin meidän 11-vuotiasta että jaksoi mukisematta, mutta ehkäpä kaikki nähtävyydet ja gelato auttoi asiaan! Ensi kesänä sitten uudestaan, ihastuimme täysin Italiaan! Odottelen jatkokuviasi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, tehän ootte sitten liikuskelleet ihan samoissa maisemissa! :) Pitääkin tulla kurkkimaan, ootko tehnyt siitä postausta. Samanlaisia kilometrejä mekin arvioitiin talsineemme. Ensi kesän matkasta täälläkin jo haaveillaan =D

   Poista
 5. Ihana matka teillä, upea Rooma, sinne mäkin vielä joskus haluan! Hauska tuo 'jälkeen jätskin'-kuva :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä onnistunut ja Rooma ja koko Italia on upea, suosittelen! Joo, tuo oli pakko laittaa =D

   Poista