tiistai 27. syyskuuta 2016

Amsterdam

Tiedättekö, kun suunnittelee tekevänsä tästä ja tästä postauksen. Ehkä jopa aloittaa luonnoksen, mutta se jää kesken. Aika kuluu ja huomaa, ettei tuota vanhaa juttua enää kehtaakaan julkaista. No minä ainakin tiedän. :)
On ollut paljon kivoja juttuja ja kuvia kesältä ja ihan nyt alkusyksystäkin, mitkä on jääneet omiin arkistoihin.
Yksi kesän kohokohta oli kuitenkin kesälomareissu, josta nyt muutama sana ja kuva.

Eli meidän kesälomareissu oli tällä kertaa autolla jonnekin, extempore reissu. :)
Kelit olivat sateiset ja tuntui, että lomapäivät vaan kiitävät ohi, joten päätettiin lähteä katselemaan, jos jossain päin paistaisi. Laiva ylitykset varattiin samana päivänä, kun illalla lähdettiin. Tarkkaa matkasuunnitelmaa meillä ei ollut, vaan päätettiin mennä vähän mielen mukaan. Pienimmän pääkohde oli tietysti Legoland ja se päätettiin toteuttaa. Herra oli edellisellä kerralla niin pieni, ettei juurikaan muistanut käynnistä.
Legolandissa tosin totesi, että muutaman kerran, että mä muistan tän kohdan.. :)

Saavuimme aamulaivalla Tukholmaan, josta ajelimme kahden pysähdyksen taktiikalla iltapäiväksi Köpenhaminaan. Kiertelimme hetken köpiksen ihastuttavaa tunnelmaa haistellen ja piipahdimme tietysti Tivolissa. Ensimmäisen yön majapaikka, oli hieman kaupungin ulkopuolella, koska näin myöhään majoitusta varaamassa olleena, oli jäljellä enää melkoisen hintavat vaihtoehdot. :)
Koska Tanskan sää ei osoittautunut juurikaan kotimaan säätä paremmaksi, suuntasimme heti aamusta kohti Saksaa. Bremen tuli pikakatsastettua parissa päivässä ja koska Hollanti oli meille täysin vieras maa, käänsimme autonnokan kohti Amsterdamia.

Hollanti oli juuri niin ihana tai jopa ihanampi, kuin olin kuvitellutkin.
Ensinnäkin majapaikan suhteen oltiin onnekkaita. Varattiin pikku asunto, jota vuokrasi ihastuttava pariskunta. Asunto oli piharakennus, joka oli heidän oman kotinsa takapihalla. Alue oli ihana rauhallinen omakotialue, jossa käytiin iltaisin kävelemässä ja ihailemassa, kauniita taloja ja maisemia. Alueen talot melkein houkutteli asuntokaupoille :)

Varoituksen sana: Kuvia ON paljon! Koitin karsia, mutten millään raaskinut tarpeeksi =D
Ajomatkalla näki sitten sitä toisenlaista Hollantia. Tasaista maaseutua idyllisine maatiloineen. Hollantilaiset olivat hyväntuulisen ja iloisen oloisia ihmisiä ja olisin viihtynyt maassa pidempäänkin. Ikävä kyllä kolme päivää oli ajallisesti meille maksimi, sillä odottihan meitä vielä ihana Tanska ja Legoland. :)

Mukavaa aurinkoista syyspäivää!  :)


2 kommenttia:

  1. Hei - juuri suunnittelemme keväälle vastaavanlaista matkaa (Legoland plus Hollanti autolla) - olisiko vinkkiä, minkä kautta majoitusta kannatta katsella?

    VastaaPoista
  2. Voi, miten ihanalta näyttää! Meillä olisi Hollannissa ystäväperhe, joka toivoisi meitä kylään. Näiden kuvien myötä se alkaa houkutella aina vain enemmän! :)

    VastaaPoista