perjantai 19. lokakuuta 2012

Tavara-ahdistus

Heipsan taas!
Mulla on tänään sellainen paha tavaranahdistuspäivä!
Se alkoi siitä kun vierailin kodissa, jossa jokaisella tavaralla on tarkoitus ja tehtävä ja vieläpä oma paikka. No, onhan meidänkin  tavaroilla tehtävä, olla kauniita, mutta alkoi tuntua, että tavaraa on liikaa. Yritän sulloa täysiin kaappeihin esineitä, vain todetakseni, että olen jo sullonut ne täyteen. Tosin olen tehnyt monta kivaa löytöäkin samalla. Löytänyt juttuja, joita en muistanut omistavanikaan. 
On kippoa ja kuppia. On maljakkoa ja lasikupua, hurrikaania ja lyhtyä..Aina löytyy uutta kivaa ja vanhastakaan ei raskis luopua. Mutta nyt taitaa alkaa olla pakko! 
Viime keväänähän mä just tyhjensin täältä isot määrät tavaraa, mutta ei sillä enää näytä pahemmin vaikutusta olevan.:)
Pakko varmaan varailla taasen kirppispöytä ja aloittaa tyhjennys, vaikka suurempaa intoa puuhaan ei kyllä löydykään!
Onkos teillä samanlaisia ongelmia? Onko sinun helppo luopua tavaroista vai oletko jemmaaja?  

Näihin toivottavasti rauhallisiin kuviin, toivottelen teillekin mukavaa ja rauhallista viikonloppua! Täällä jatkukoon raivaus.=D

53 kommenttia:

 1. Minulla on sama vaiva välillä. Saan suorastaan ärsytystä välillä omista tavaroista, kun niillä puolillaakaan ei oikeasti ole mitään tarkoitusta ja kun ne ei sovi esillekään minnekään..ihailen koteja joissa on vähän tavaraa ja kuitenkin riittävästi :)

  VastaaPoista
 2. Joo, tuo just on niin hassua, että ne on ne omat rakkaat tavarat jotka ahdistaa ja nimenomaan ärsyttää! En minäkään missään minimalistisessa kodissa voisi itse asua, mutta vähän vähemmäksi kuitenkin! :)

  VastaaPoista
 3. Ei ole ongelma luopua tavarasta. Mulla on pikemminkin ongelma hankkia sitä. Mietin aina mitä tällä teen tai mihin tämän laitan. Ja kun en heti keksi vastausta, tavara jää ostamatta.

  Blogikirppiskin vois olla kiva meille huonoille ostajille... ;-)

  Mukavaa viikonloppua!

  -Tuija-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laitetaanpa harkintaan. Voisihan tuossa blogikirppiksessakin olla ideaa..:)
   Fb:n puolella olen jonkin verran myynytkin. Sekin toimii aika mainiosti!

   Poista
 4. Voihan paljous =D Rakastan sitä =)muistahan ilmoittaa milloin ja missä olet myymässä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin määkin, ajoittain ja sit tulee näitä päiviä, kun kompastelen lyhtyihin ja kasvihuoneisiin.=DD

   Poista
 5. Muuttaminen on oiva keino saada tavarat häviämään, nimim. kokemusta on. Myönnän, että tulee kyllä aika paljon osteltua kaikenlaista, mutta kyllä sitten tykkään laittaa tavaraa kiertoonkin. Blogikirppis on muuten tehokas tapa päästä ylimääräisestä eroon. Sitten vain täytyy jaksaa postittaa. Vuosien varrella olen alkanut tarkemmin miettimään mitä hankin, ihan jokaista lyhtyä ja tuikkukippoa en tarvitse.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muuttaminen on kyllä paras, mutta kun meidänkin muutosta tulee jo kota puolin 8vuotta, niin hyödyt ovat kyllä jo hävinneet. Kyllä mäkin oikeesti hiukan yritän nykyisin miettiä, mutta kyllä sitä vaan kerääntyy kummasti nurkkiin.:)

   Poista
 6. Toisinaan on, mutta yleensä pidän kiinni omasta säännöstäni: kun jotain tulee taloon, jotain on silloin lähdettävä..tosin viime aikoina olen luistanut vähäsen ja vienyt vaan roskat :D
  Mullakin on tavaraa, joka on vain olemisen ilosta. Sanotaan että masentunut ei näe kauneutta. Siksi ehkä nautin ihanista ja kauniista tavaroista, että on onnellista nähdä ja nauttia siitä kauneudesta. No ei se kaikille ole samoin.
  Laitatko tavaroita tänne blogiin myyntiin myös? Kiinnostusta olisi varmasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi olis hyvä sääntö, jos siinä pysyis. :)
   Mun täytyy sanoa, että nautin kauniista tavaroista ja ne tuottavat iloa, siksi niitä tulee ostettuakin. Harkinnassa tuo on, katsotaan.:)

   Poista
 7. mä tyhjentelin loppukesästä ja kesällä. nyt on tullut uutta :) jatkuva kierre. mulla on tarpeeksi, ehkä liikaakin tarjottimia ja kynttilähärpäkkeitä. mutta eri tilaisuuksiin... höpö höpö, mä vaan tykkään niistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jatkuva kierre, tosiaan! :)
   Siis just tuo määrä kaikkea, kynttiläkupeja, kynttilänjalkoja, lasikupuja, kehyksiä...Kaikki ei voi olla esillä ja kun eivät mahdu kaappiin, niin iskee paniikki! ps. niin määkin tykkään! =D

   Poista
 8. Mulla on kanssa paha tapa sulloa kaappiin tavaraa ja niin vaan täyttyy:)
  Mulla on sama homma edessä eli liika tavara täytyisi myydä kirppiksellä mutta jotenkin tuntuu ylivoimaiselta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että muillakin.:)
   On siinä hommaa, kerätä, hinnoitella, viedä, järjestää...
   Toinen vaihtoehto taitaa olla, ettei ostais enää mitään uutta, mutta se taitaa olla vielä vaikeampaa..=D

   Poista
 9. Tunnen kyllä tunteen, mutta sitten taas tulee vastaan se joku ihana, joka just nyt pitäs ostaa ;)

  Mutta mutta....teillä näyttää niin kauniilta, seesteiseltä ja kaikella näyttää olevan paikkansa ja tarkoituksensa, en vaan muuttaisi mitään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just näin, aina löytyy jotain uutta, joka on pakko saada! :)
   Siis joo, yritän pitää esillä olevan tavaran rajallisena, mutta kun ne muut ei enää meinaa mahtuu säilöön.:)
   Kiitos kauniista sanoista!

   Poista
 10. Juu, pistä blogi kirppis pystyyn vaan :)

  VastaaPoista
 11. Hauska kuulla, etten ole ainoa. Olen hulluna myynyt (lue: yrittänyt myydä) turhia tavaroitamme pois, mutta ei se kovin tehokkaasti ole kaappeja vielä tyhjentänyt.
  Ainakin ekologista laittaa tavara kiertoo sen sijaan, että heittäisi niitä roskiin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskaa kuulla myös näin mun puoleltani, etten ole ainoa! :)

   Poista
 12. Mulla tulee silloin tällöin tuo sama ahdistus :D Silloin työnnän lähes kaiken "turhan" tavaran kaappiin piiloon.. Seuraavana päivänä saatan jo kaivella ne takaisin esille.. ;D En tiedä mikä ois hyvä :D

  VastaaPoista
 13. Oi vitsit kun toi kuulostaa niin tutulta. Mies kyllä muistaa mainita joka käänteessä, että meillä on liikaa tavaraa :) Minkäs sille voi kun jotain kivaa tulee eteen niin pakko saada se ja sitten ei kuitenkaan raaski luopua kaikesta vanhasta ja kaapit ja vaatekomero niin täynnä, että huh huh ja mökillekään ei enää mahdu :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Samaa on meilläkin mies toisinaan tokaissut!
   Totta puhut ja meillä ei ole mökkiäkään, minne viedä.=D

   Poista
 14. Ei ole ongelma täällä - ostan yhden ylimääräisen esineen, jota en varsinaisesti tarvitse, ainoastaan matkoilta - muu on vaate- ja kenkä oastoa, ja silloinkin menee niin, että jotain lähtee jos jotain tulee. Ystävät ostavat kirjoja tai ruokaa tai hemmottelutuotteita lahjaksi, jotka eivät jää nurkkiin. Kirjamakuni he tietävät kyllä. Minulle on käynyt niin, että nyt tulevassa muutossa on vähemmän pakattavaa kuin silloin kuin muutin tähän 3 vuotta sitten. En vaate, astia ja kirjakaapin lisäksi oikeastaan tarvitse varastotilaa. Nytkin kanakoppivarastoni on naapurin käytössä eikä vintillä ole koskaan mitään. Siltikään kotini ei ole minimalistinen tai moderni - se tavara, joka minulla on, on oikeasti vanhaa, ei sen kanssa sitten uusi tai uusvanha sovikaan. Voitko uskoa, etten ole koskaan ostanut kotiini sisustustavaroita? OP

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaankin vastaavassa kodissa juuri vierailin.
   Niin me ihmiset ollaan erilaisia! :)

   Poista
 15. Tuo tuttu ongelma vaivaa myös minua. Viime vuosina olen kuitenkin alkanut todella karsia uuden tavaran hankkimista. En siis enää osta mitään uutta ellen tiedä jo kaupassa tarkalleen mihin tavaran laitan. Ja vanhasta on vaikea luopua, jos se on sellaista mistä tykkää... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuukin olevan yleistä.:)
   Joo hyvin tuttua...

   Poista
 16. Jemmaaja täällä Hei! :D En pysty luopuun, jemmaan niitä periaatteella, jos joskus tarvinki :) Ei vaan raski panna pois, sitte ku ne on ollu jonku aikaa piilossa, ne on ku uusia, eikä tarvi ostaa pahemmin mittään ku on jo jemmassa kaikenlaista :) En siis kaikkea pietä kerralla esillä, kyllästyn johonki ja laitan laatikkoon/kaappiin, otan jonku toisen esille mutta en raski tosiaankaan luopua paljoa mistään :) Välillä on enemmän esillä, välillä vähemmän mutta en raski luopua kokonaan :) Hmmm, tulikohan nyt varmasti kaikille selväksi etten raski luopua mistään ku kattoo ommaa tekstiä :D
  Ja välillä on vain PAKKO saaha jotaki kivaa uutta :D
  Mukavaa viikonloppua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana Jemmaaja! Tämä bloggailu onkin parasta vertaistukea. =D Täältä löytää ymmärtäjiä, ainakin suuremmaksi osaksi!
   Toki uuttakin on PAKKO saada, kun jotain ihanaa löytyy.:)

   Poista
 17. Täällä vaivaa kummallinen tavaraähky. Paljon on ylimääräistä mutta jokaisella on joku kiva juttu jonka takia niistä ei ole muka pystynyt luopumaan. Ajattelin aloittaa semmoisen siivousurakan jossa jokaisesta esineestä mietin 'tarvinko tätä oikeasti, ja mihin tarvin jos tarvin'. Aika hankala ja aikaa vievää mutta sen aijon aloittaa. Josko ähky pian loppuisi... :) hih* Oikein mukavaa viikonloppua!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noinhan sen voisi tosiaan toteuttaa tehokkaasti.:)
   Saattaahan tuo ähky taas kadotakin. :)

   Poista
 18. Heiii Meän Satulla on näköjään vähä sama taktiikka ku mulla. Se on kivaa. :)

  VastaaPoista
 19. Pyrkimys selkeyteen sekä seesteisyyteen, mutta toisaalta heikkona kaikkeen kauniiseen. Löytyy lyhtyjä, tuikkukippoja, astioita, maljoja, torkkupeittoja, tyynyjä... Ja myöntää täytyy, että alkaa kohta säilytystilat olemaan melkoisen piukassa =)

  Ja tämä ihastus näihin "tuoteperheisiin", joissa esim. lyhtyjä on kolmessa eri koossa, tai säilytyspurkkeja, jotka on "tarkoitettu" olemaan yhdessä... Melkoinen riippuvuus on meikä-tytölle moisista tullut!

  Juur tänään tilailin Cookies lasipurnukat kahdessa eri koossa, ainahan niille on tarvetta, etenkin joulun lähestyessä ;)

  Ja kieltämättä toisinaan vaivaa myös tavara-ahdistus. Onneksi sentään melko nopeasti ohi menevää sorttia =)

  Mukavaa viikonloppua sinulle!

  -Kirsikka-

  VastaaPoista
 20. Tuttu tunne ja silti tulee haalittua vaan lisää aarteita. Olen samaa mieltä että ei enään näytä kivalta jos joka paikassa on jotain, tavaroiden merkitys kauneus katoaa. Jotain tarttis tehdä siis täälläkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta puhut. Kyllä täällä ainakin käy tyhjennys..:)

   Poista
 21. Mutkun ne tavarat on vaan niin kivoja ;)! Ihan niinkuin teilläkin...siis niin satumaisen kaunista, ja mun mielestä sulla on just sopivasti tavaraa esillä <3

  Itsekkin jemmailen kaappeihin, ja vaihtelen tilanteen mukaan, mutta olen selkeästi vähentänyt turhuuksien ostoa kyllä, ja pystyn luopumaankin tarpeen tullen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sepäs se! Ainna llöytyy jotain vielä kivempaa, pakko saada juttua! :)
   Kiitos...ja kaapit pursuaa.=D
   Tuo luopuminen onkin se tärkeä juttu, johon on välillä pakko pakottaa itsensä!

   Poista
 22. Jep, sama ahdistus :D Helpotti kun vein tavarat kirpparille ja sain ne myytyä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehheh ja mä ihan pikkasen helpotin sun ahdistusta! =DD

   Poista
 23. Arvaa vaan kuinka paljo on tavaraa, jolla ei tee mitään, muttei oikein raaski luopuakaan. Luulin muutossa pääseväni niistä eroon, mutta sieltä ne mukana kulkivat ;) Sama kirppariajatus on ollut mielessä, mutta kun ei saa aikaiseksi... Mukavaa viikonlopun jatkoa sinulle!!

  VastaaPoista
 24. Ihanaan blogiin seikkailin:) Mua vaivaa semmonen perus tavara-ahdistus ja siksi olen nykyisin aika huono ostelija (pienen poikkeuksen tekee tosin L.Ashley-addiktioni)...sen sijaan olen hamstrannut kaikenlaista sellaista materiaalia "mistä joskus vois tehdä jotain kivaa", jos olis aikaa...ja tietäähän sen, ettei sitä aikaa ole niin paljoa, että ehtis kaikkea värkkäillä mitä on meinannut...mut onneks vihdoin saatiin myös säilytystilaa askarteluhuoneen myötä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun seikkailit! :)
   Voivoi, niitäkin olen hamstrannut.Kankaitakin "kaappitolkulla" ym. muuta krääsää.
   Tarkoitus kyllä olisi tehdä kaikkea hienoo niistä! :)

   Poista
 25. Mie luin ensin että harava-ahdistus :)
  mulla ei sitä ongelmaa nyt ookkaa, paljon on tyhjiä hyllyjä ja seiniä. toisaalta ihanaa kun on niin seesteistäja tyhjää , toisaalta haluaa jo täyttää seinät tauluilla, kransseilla, pikkuhyllyillä , you name it...
  uuden blogin puolella jatkuu sitten jutut
  terkuin riikka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sellasta täällä ei toistaseks tarvii potee, kun nuo istutetut puut on niin pieniä vielä, ettei haravoimaan tarvii ruveta.:)

   Poista
 26. Tavara-ahdistus lisääntyi sitä mukaan mitä enemmän luovuin maalaisromanttisesta sisustamisesta. Olen huomannut, että moderneissa kodeissa on selvästi vähemmän tavaraa kuin maalaisromanttisissa, joissa tuntuu tavara olevan vain olemassa ulkonäkönsä, ei niinkään käyttönsä takia. Kun sitten ensimmäisen kerran lähdin kirpputorille myymään, on tavarasta luopuminen ollut koko ajan helpompaa ja helpompaa. Monta kirppismyyntikertaa takana siis. Takaisin en palaa!

  Olen onnellisempi kuin paikat eivät pursua, tavaroille on paikkansa eikä kaikki pinnat ole täynnä. Vähemmän on enemmän nykyään. Vaikka siis suosin nykyään hyvin modernia ja jopa pelkistettyäkin sisustamista, en luovu muutamista vanhoista tavaroista, joilla on suvussamme historia. Arabian muutama kannu ja kulho, mummon kahvimylly, jauhopurkki ym saavat jäädä sulostuttamaan kotiamme, mutta vain koska niillä on historia omassa suvussamme. Ei enää tavaraa tavaran takia.

  Saikku

  VastaaPoista
 27. Täällä kans tavara ahdistus. Miksi sitä vaan hamstraa? Itse mietin kanssa mihin laitan ylimääräiset tavarat, varastoon jemmaan vai myynkö pois?

  VastaaPoista
 28. Ihania tavaroita ja mahtava tuo hylly.

  Voisin sanoa, että minä taidan olla ennemmin kerääjä kuin jemmaaja, koska pystyn laittamaan kiertoon asioita joita en enään halua säilyttää tai laittaa esille. Tavaraa kuitenkin kertyy, koska olen mieltynyt kaikkeen kauniiseen ja samaa tyyliä tai väriä olevia juttuja on pakko olla useita. Hankaluutena on myös se, että kaipaan liikaa symmetrisyyttä, eli usein tulee ostettua samaa juttua kaksi.. mistähän moinenkin johtuu.

  VastaaPoista
 29. Muutimme kesällä rivitalosta, omakotitaloon. Neliöt lisääntyi sisällä puolella ja lisäksi iso autotalli. Lukuunottamatta vierassänkyä, emme hankkineet taloon uusia kalusteita. Joitain olemme pistäneet kiertoon, mm. Kirjahyllyn. Tilaa on siis enemmän mutta muuton yhteydessä tuli tavaraähky. Miten niin paljon tavaraa olikaan kertynyt 85 neliöön!

  VastaaPoista