torstai 19. maaliskuuta 2015

Budapest

Tervehdys vaan, vieläkö teistä joku täällä on? Aikaa on päässyt viime kerrasta kulumaan, vähän normaaliakin enemmän. :) 


Ajattelin laittaa muutaman kuvan viime viikolta, kun pääsimme ihan kaksistaan pikku reissuun miehen kanssa. Oltiin sunnuntaista-torstaihin Budapestissa.
Mulla ei ollut kaupungista suurempia odotuksia tai ajatuksia, mutta ehkäpä juuri siksi koimme niin positiivisen yllätyksen. Pikku loma oli oikein onnistunut. Kaupunki on upea vanhoine rakennuksineen ja historioineen. 
Lento Helsingistä on mukavan lyhyt 2h 5min. Heti aamusta lähdimme tutustumaan kaupunkiin.Budapestissä on paljon nähtävää ja meilläkin jäi vielä paljon näkemättä ja kokematta, vaikka paljon nähtiinkin. Kaupunkia halkoo Tonava, toinen puoli on Buda ja toinen Pest. Tonavan yli kulkee monia näyttäviä siltoja, yhdistäen Budan ja Pestin. 
Tämä kerrassaan upea rakennus on parlamenttitalo. Tämän kauneutta oli pakko huokailla, ihmetellä ja kuvata monta kertaa.


Vaikka meille osuikin aivan ihana keväinen auringonpaiste, on kaupunki varmasti vielä upeampi kuukauden päästä kun vihreys alkaa vallata.
 Tämä oli pysäyttävä muistomerkki. Käveltiin paikalle ihmettelemään, mitä täällä kuvattiin ja löydettiin Juutalaisten muistomerkki. Metallisia kenkiä pultattuina kiveen, muistona juutalaisista, jotka tässä joutuivat jättämään kenkänsä ja ammuttiin Tonavaan.
 


                                                 Alla kuva Kauppahallista, joka sekin käymisen arvoinen paikka.Maailman kauneimmaksi kahvilaksi kutsuttu New York kahvila, on kyllä ehdottomasti käymisen arvoinen. Puitteet on melkoiset ja mitä tarjottavia, nam.


 Alla vielä pimeään aikaan Parlamenttitalo


                                                                            sekä alakuvassa Kuninkaanlinna.
 

 Mukava pieni irtiotto arjesta piristää mieltä ja parasta oli päästä välillä kahdestaan, viettämään muutama päivä yhdessä. 
Budapest jäi kyllä lämpöisesti mieleen!

                                                                       ---------------------------------------------------

Ihanaa kun aurinko on tännekin taas löytänyt ja lämmittää niin ihanasti. Pihalla on jo silmuja näkyvissä puissa. Sipulikukissa näkyy elämää ja varma kevään merkki Leskenlehtikin jo pilkottaa siellä täällä. KEVÄT :)

 

9 kommenttia:

 1. Hienoja kuvia. Mekinkävimme koko perheen voimin hiihtolomalla Budapestissä ja kaupunkiin iloisesti yllättyneinä varasimme jo uuden (vähän pidemmän) matkan kesäksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anu. Oi, teillä on jo uusikin loma sinne tiedossa. Luulen, että mekin joskus sinne palaamme. Oli kyllä niin kiva kaupunki.

   Poista
 2. Varmasti ihana paikka tuo Budapest , ihania kuvia ja kiva kuulla sinusta pitkästä aikaa :)

  VastaaPoista
 3. Vau, mahtavia kuvia! Hyvin vieras paikka minulle, mutta näköjään aivan mahtava kaupunkilomakohde. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :) Kyllä vaan, todellakin käymisen arvoinen kaupunki.

   Poista
 4. Ihanat kuvat <3 Kyllä me mietitäänkin tätä kohteeksi nyt ihan tosissaan : Oliko siellä kivoja ostospaikkoja?

  VastaaPoista
 5. Kiitos Jonna. Ostosmahdollisuuksia on vaikka kuinka. Pienistä putiikeista TODELLA suuriin ostoskeskuksiin. :)

  VastaaPoista
 6. Olemme mieheni kanssa lähdössä Budabestiin viikon lomalle, joten oli kiva saada kuvin ensimaistiaisia.

  VastaaPoista