tiistai 2. lokakuuta 2012

Syyspuuhia

Tällaiset syysistutukset ovat koristaneet rappujen pieltä parisen viikkoa. Ihme, tai oikeastaan sateen ansiosta ovat vielä hengissä. Mä olen meinaan maailman huonoin kukkien hoitaja. Tykkään kyllä kukista kovasti, mutta istuttamisen jälkeen joutuvat tulemaan lähes omillaan toimeen.:) Kesäkukat tekevät poikkeuksen, mutta vain alkukesän innostuksessa. Kun saavutaan elokuulle, jotenkin unohdan koko homman.
Mutta jotain hyötyä siis sadepäivistäkin. 
Nuo ruukut löysin halvalla kesän alesta. Hämmästyttävän keraamisen näköiset, vaikka ovat muovia. Löin reikiä pohjaan, niin saavat rauhassa viettää tässä koko talven, eikä tarvitse pelätä halkeamista. Meillä on meinaan aika monta saviruukkua haljennut..Nuo ovat kooltaan myös tosi suuret ja aluksi meinasinkin istuttaa niihin isot tuijat, mutta päädyin kuitenkin näihin vähän väriä tuoviin kanerviin ja koristekaaliin.



Tähän väliin pieni kysymys. Ylemmässä kuvassa värin lämpöä muutettu ja alempi alkuperäinen. Kummasta tykkäät?


Lyhty löytyi Tarjoustalosta. Se on kooltaan jotain 70cm, eli aikas kookas. Alkuperäinen väri ei oikein miellyttänyt (vihertävänbeigenharmaa) ja niin suihkin mattamustalla sen meille sopivammaksi. Tykkään kyllä, että erottuu taustaan ja on minusta mustana paremman näköinen.

Vaikka tämä puutarhainnostus vasta on alkanut heräilemään, niin tän kesän aikana istuttamani kukat ja puut, sekä tietty ne vanhat, saivat syksyn lannoituksen. Toivottavasti nyt selviävät talvesta kaikki ja ilhduttavat taas ensi kesänä. 
(Mies ei ole muuten kommentoinut pelargonioitaan mitenkään.:))

Paljon on vielä puuhaa, mutta ei kai se lumikaan vielä ihan tule. Nurmikko pitää vielä leikata, ainakin kerran. Lelut ja trampoliini kerätä varastoon. Suojata arat kasvit..


Tässä vielä kuva alkuperäisestä väristä. Väri siis oli sellainen vihertävänbeigenharmaa, ei sinkkinen kuten kuvasta voisi luulla.

--------------------------------------------------------------

Vaikka blogini on päivittynyt viime aikoina harvoin, niin on ollut tosi kivaa, että olette jaksaneet pysyä lukijoinani ja uusiakin on löytänyt tänne tiensä. Tervetuloa mukaan heille!
Kommenteista olen edelleen kovin iloinen ja ne kaikkí luen ja yritän aina vastata, joskus tosin viiiiiveellä.:)


MUKAVAA SYYSPÄIVÄÄ!

15 kommenttia:

  1. Moi! Upea istutus! Mun mielestä ylempi kuva on paaaljon tyylikkäämpi!
    Mulla on tuon puutarhanhoidon kans ihan sama homma. Alkukesästä sitä innoissaan kastelee kukkia ja loppukesästä toivoo vaan vesisadetta ;)
    Hieno lyhty. Mä oon aina tykännyt talomallisista lyhdyistä, koosta viis. Ihan semmoset pienetkin on söpöjä.

    VastaaPoista
  2. Alempi on kuitenkin mun makuun enemmän :)

    VastaaPoista
  3. Ihana lyhty, kauniimpi todellakin noin maalattuna! Tykkään menmmän "säädetystä" yläkuvasta, lämpimämpi tunnelma. Kivaa tiistaita sinne!

    VastaaPoista
  4. Ihana talo! Mahtaakohan tarjiksesta viel löytyä..? Jotenki tää talolyhtyinnostus ei vaan laannu, vaan joka syksy pitää olla hankkimassa uusia??

    Molemmat kuvat on ihan jees! Tykkään tosta alkuperäsestä kuitenki ehkä enemmän, valoisampi?

    VastaaPoista
  5. Täällä ilmoittautuu toinen puutarhatumpelo :-) Innostun aina laittamaan kukkia ja siihen se sitten jääkin, sisällä meillä ei ole kasvin kasvia, arvaa miksi ;-)
    Hieno tuo lyhty! Ja ylempi kuva on tosiaankin parempi sävytyksen jälkeen.
    Mukavaa viikkoa sinulle!

    VastaaPoista
  6. Kaunis istutus ja ihana tuo lyhty, on enemmän minunkin makuuni tuo musta lyhty :)

    VastaaPoista
  7. Tuota samaa lyhtyä katselin itsekkin siellä Tarjoustalossa, mutta jäi tuolla kerralla hankkimatta. Kieltämättä näyttäisi mustana oikein mukavalta. Huomenissa taitaa askeleet johtaa kauppaan uudelleen...

    Viimoiset perunat nostettu, ale-taimenet istuteltu sekä sipulit maahan laiteltu. Nurtsikin leikattu viimeisen kerran tänä vuonna sekä omppupuut ravisteltu tyhjäksi. Terassi saatettu syyskuntoon. Ja mun pelakuut aivan täynnä nuppusia, olispa vain paikka missä niitä talvettaa...

    -Kirsikka-

    VastaaPoista
  8. Ylempi näyttää siltä, että olisi jo ilta hämärtymässä, alemmassa kirkkaampi päiväsaika.. :) Kumpikin sopii!
    Tuo lyhty on tyylikäs mattamustana! Täytyypä käydä Taloustalossa...

    VastaaPoista
  9. Lämpöiset värit ovat mielestäni kauniimmat :)
    Tykkään blogistasi kovasti.

    VastaaPoista
  10. Kiva lyhty, tykkään enemmän tuosta sun maalaamasta, tuo kivasti särmää ja erottuu taustasta. Lämpimämmän sävyinen kuva on mun makuuni!

    VastaaPoista
  11. Hyvältä näyttää tuo musta väri mökkerössä. Olet ollut ahkera ja laittanut kauniin syysasetelman kukista. Kumpa itsekin saisi siihen inspiksen.

    VastaaPoista
  12. Kaunis syysistutus...ensimmäisen kuvan sävyssä on jotain ihanaa :)

    VastaaPoista
  13. Ennenkun luin tekstin, ajattelin eka kuvasta, että onpa sateisen näköinen päivä. Mutta jotenkin eka on kuitenkin lämpimämmän näköinen...

    Lyhtytalo on ehdottomasti parempi mustana:)

    Mun kukat on edelleen pussissa, en vaan saa raahattua itseäni pihalle niitä istuttelemaan... :(

    VastaaPoista
  14. Heippahei! Ei noita kyllä uskoisi muoviruukuiksi!Mulla on ihan just sama, en muista/jaksa kastella kanervia tms. mutta kesäkukat hoituu... Mikähän siinäkin on :D
    Mä oon hurahtanut noihin talolyhtyihin, keräilen pikkuhiljaa meille niitä, hitsi kun ei ole lähettyvillä tarjoustaloa! Olisin muutes tehnyt saman suihkimisjutun kuin sä, hieno tuli <3

    VastaaPoista