maanantai 23. kesäkuuta 2014

Talonvuokraus Italiasta


Koska olen saanut suht monta kyselyä, koskien talon vuokrausta Italiassa, päätin tehdä aiheesta oman kirjoituksen. 
Meillä on ollut kaksi kertaa lomahuvila Italiassa ja kerran Tanskassa. Myös tähän kesään on talo Italiasta vuokrattuna, mutta se on vielä edessäpäin. Kaikki nämä vuokraukset on hoidettu Homeawayn kautta. Linkki sivuille http://www.homeaway.fi/loma-asunto/italiassa/r39 .  Tämä ei siis ole maksettu mainos tms, vaan meidän matkavaraukset on aina onnistuneet todella hienosti tätä kautta ja jaan nyt tämän tiedon, koska tästä on kyselty.
Sivun hakukoneella pystyy määrittelemään omat hakuehdot, eli maan, alueen, asumistyypin, hintatason, henkilömäärän ja palvelut. Sen mukaan sivu antaa vaihtoehtoja ja mitä aiemmin on liikkeellä, sitä enemmän tietysti hyviä vaihtoehtoja on tarjolla. Hintahaitari on laaja, muutamasta satasesta, muutaman tuhannen euron linnoihin.
Sivulta näet heti vapaan ajanjakson, sekä vuokrahinnat poikkeuksena jotkut kohteet, joista hinnan saa vasta sähköpostitse. Varauksen voi sopia s.postitse, mutta se kulkee Homeawayn kautta. (sivulta myös näkee kauanko kyseinen vuokraaja, on ollut yhteistyössä homeawayn kanssa, sekkä kommentteja aiemmilta vuokraajilta)
Varausmaksu on ollut n.30% ja loppuhinta maksetaan suunnilleen 3-4vko ennen matkan alkua. 
Meidän kokemuksen mukaan voin kertoa, että vuokrakohde on ollut positiivinen yllätys ja kaikki toiminut hienosti ja luvatun mukaisesti.

Alla syksyn vuokrakotimme Umbrian Otricolista, noin 70km Roomasta Toscanaan päin. Sekä sen alla kuvassa näkymä pihalta. Talo sijaitsee noin parin kilometrin päässä pienestä ja sympaattisesta Otricolin kylästä. Lähimpään isoon kaupunkiin oli noin 20km matka. Auto on siis välttämätön ja sen vuokrauksen voikin hoitaa kätevästi kotoa jo lentokentälle odottamaan. Asia joka kannattaa ottaa huomioon on, että Italiassa vaaditaan luottokortti, vaikka auto olisi jo varausvaiheessa maksettu. Lisäksi kortilta menee "pantti" vahingon varalta ja se oli muistaakseni noin 1500e. Summa palautuu muutaman päivän kuluessa tilille, kun auto on vahingoittumaton palauttaessa.
 Italia on todella kaunis maa ja nähtävää riittää pidemmäksikin aikaa. Ihmiset ovat ystävällisiä ja todella lapsirakkaita. Suosittelen lämpöisesti! Tässä muutama kuva, syksyn matkaltamme, klik.
 '
Toivottavasti tästä oli jotain apua. Kysyäkin saa, jos jokin jäi mietityttämään. Koitan vastata tietoni mukaan ja nämä siis meidän kokemuksien mukaan.

Hauskaa reissun suunnittelua kaikille!

6 kommenttia:

 1. Oi voi, kylläpä alkoi matkakuume nousta noiden kuvien myötä!
  Viimeksi olimme Sisiliassa ihanalla lomalla, eikä Italiasta saa ikinä tarpeekseen.
  Juuri tuollaisia rinteitä ja kapeita kujia näimme pikkukaupungeissa ja maaseudulla.
  Hyvää lomaa, milloin sitten lähdettekään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja mullakin alkaa jo olla aikamoinen matkakuume!
   Sisiliassa en olekaan koskaan käynyt, mutta haavelistalla se on. :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. :) Toivottavasti jollekin on hyötyä tästä.

   Poista
 3. Voi ihanuus! Olin viime lokakuussa Gardajärven ympäristössä puutarhamatkalla ja rakastuin Italiaan aivan kokonaan. Ilma oli silloin jo aika koleaa, mutta oi ne maisemat, ruoka ja ihmiset <3

  Kiitos tästä vinkistä ja ihanaa matkaa teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luinkin silloin blogistasi matkakertomuksen. <3
   Gardajärven seutu on myös todella kaunista, kuten tuntuu kaikkialla Italiassa olevan.
   Kiitos!

   Poista